Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Sprookjeskasteel Disneyland Paris gaat een jaar lang in de steigers

17-12-2020, 21.43 uur

Disneyland Paris begint in januari 2021 met een ingrijpende verbouwing. Het iconische sprookjeskasteel van Doornroosje, in het hart van het Disneyland Park, wordt volledig gerenoveerd. De opknapbeurt moet af zijn bij het dertigjarig jubileum van Disneyland in 2022.

Dat betekent dat het roze kasteel ongeveer een jaar lang verborgen zal zijn achter een enorme steigerconstructie. Omdat Disneyland eigenlijk niet zonder kasteel kan, worden de steigers voorzien van zeilen met een afbeelding van het beroemde bouwwerk. Nieuwe ontwerpen onthullen hoe dat eruit gaat zien.

"We zijn ons ervan bewust hoe belangrijk dit icoon is", vertelt artdirector Tracy Eck. "Op deze manier zorgen we ervoor dat bezoekers het kasteel ook tijdens de verbouwing op de foto kunnen zetten." Het blijft mogelijk om onder het kasteel door te lopen. Ook de winkeltjes eronder gaan niet dicht.

Grote schaal
Eck kondigde het project een maand geleden aan. Nu geeft ze meer informatie. "Het is voor het eerst sinds de opening van Disneyland Paris dat het kasteel op zo'n grote schaal onder handen genomen wordt", zegt ze.

De voorbereidingen zijn twee jaar geleden al gestart. "We werken met de beste vakmensen in Frankrijk. De torens worden bijvoorbeeld opgeknapt door personen die ook gewerkt hebben aan historische monumenten als de Notre-Dame." Sommige torens worden elders helemaal opnieuw vervaardigd en met behulp van een kraan op het kasteel gezet.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be