Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wunderland Kalkar

Drive-in-kerstmarkt aangepast door strenge lockdown in Duitsland

15-12-2020, 23.59 uur

Het Duitse pretpark Wunderland Kalkar mag gewoon doorgaan met het aanbieden van een drive-in-kerstmarkt, ondanks de aangescherpte coronamaatregelen in Duitsland. De strenge lockdown zorgt er wel voor dat enkele onderdelen van de Winter Wunderland Drive-In aangepast moesten worden

Zo mogen aangeschafte alcoholische versnaperingen zoals glühwein en likeur alleen nog thuis geconsumeerd worden. Verder wordt er noodgedwongen afscheid genomen van verkooppunten die geen eten of drinken aanbieden. Ook mogen bezoekers de kamelen niet meer voeren.

De Winter Wunderland Drive-In is nog geopend tot en met zondag 3 januari. Automobilisten rijden stapvoets langs kerstdecors, entertainmentacts en kraampjes. Nederlanders zijn welkom. Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt reizen over de grens af, maar van een verbod is geen sprake.

Uitverkocht
Vooraf online tickets bestellen voor een datum en tijd naar keuze is verplicht: er worden ter plekke geen toegangskaarten aangeboden. Men vraagt 12,50 euro per auto. Veel tijdslots zijn al vol.

De lockdown in Duitsland duurt vooralsnog van 16 december tot en met 10 januari. Niet-essentiële winkels en scholen gaan daar dicht, net als in Nederland. Buitenhuis alcohol drinken is uit den boze. Pretparken en dierentuinen waren al dicht.

Meer Wunderland Kalkar
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be