Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Symbolica-lakei wil dat Efteling-bezoekers zich aan coronaregels houden

28-12-2020, 21.50 uur

De Efteling blijft zoeken naar nieuwe manieren om bezoekers te wijzen op de coronamaatregelen. Eén van de laatste toevoegingen is een speciale omroep in de wachtrij van Symbolica. Daar wordt de wachtende menigte voortaan toegesproken door de strenge lakei O.J. Punctuel.

"Opgelet, dames en heren", zo begint de omroep. "Ook in en om ons mooie Paleis der Fantasie gelden de regels rondom onderlinge afstand en hygiëne. Houd u zich alstublieft aan deze protocollen, teneinde een bezoek aan zijne majesteit zo vlot en gestructureerd mogelijk te laten verlopen. Mede namens de hofhouding en uw medegasten: hartelijk dank."

Daarna volgt een Engelse vertaling, over "social distancing and hygiene". Dat men Punctuel koos om de regels op te sommen, is niet toevallig: in Symbolica wijst de lakei bezoekers veelvuldig op de hofetiquette. Hij heeft onder meer een prominente rol in de voorshow.

Weggehaald
De rol van Punctuel wordt vertolkt door Efteling-ontwerper Jeroen Verheij. Vóór de coronacrisis was het personage ook al te horen in de wachtrij. Toen kwam hij met algemene instructies voor een audiëntie bij de koning. Die omroepen moesten afgelopen zomer weggehaald worden omdat ze in strijd bleken te zijn met de coronaregels.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be