Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pairi Daiza

Blijven slapen in Pairi Daiza niet meer mogelijk: 'Onbegrijpelijk om meerdere redenen'

15-12-2020, 22.43 uur

Pairi Daiza, het grootste dierenpark van de België, moet stoppen met het aanbieden van overnachtingen. De dierentuin is al sinds begin november dicht voor dagbezoekers. Het bijbehorende resort, waar zo'n vierhonderd personen per nacht kunnen verblijven, was de afgelopen weken wel open.

Dat is volgens de autoriteiten echter niet de bedoeling. Maandag werd Pairi Daiza op de vingers getikt door het Nationaal Crisiscentrum. Het park en de accomodaties zijn daarop per direct gesloten. Alle bestaande boekingen voor de komende drie weken worden verplaatst naar een nieuwe datum in seizoen 2021.

Op 1 december kreeg de dierentuin nog toestemming om het resort te openen. De beslissing zorgt dan ook voor een bittere nasmaak. "De teams hebben zich de laatste dagen ingespannen om het hele park in een prachtige kerstsfeer te krijgen, rekening houdend met de meest strenge veiligheidsmaatregelen", staat in een persbericht.

Winkelstraat
Volgens de directie is de sluiting "onbegrijpelijk om meerdere redenen". Hotelgasten zouden gemiddeld genomen 120 vierkante meter tot hun beschikking hebben in het park. "Waarom zou het in deze omstandigheden voor vierhonderd hotelgasten in een park van zeventig hectare minder veilig zijn dan omgeven door duizenden anderen in een winkelstraat, museum of winkelcentrum? We zoeken naar antwoorden."

De dierentuin zegt 100.000 euro per dag kwijt te zijn om de dieren en planten te verzorgen. "Het is elementair dat beslissingen die onze vrijheid beperken genomen worden op een proportionele en rationele manier", concludeert het management.

Meer Pairi Daiza
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be