Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
GaiaZOO

Nandoes, tapirs en miereneters in Zuid-Amerikaans themagebied GaiaZOO

19-12-2020, 13.57 uur

De Limburgse dierentuin GaiaZOO investeert ondanks de coronacrisis in een nieuw themagebied. Het dierenpark in Kerkrade werkt aan een Zuid-Amerikaans gedeelte met onder andere nandoes, miereneters en tapirs. Men spreekt over een "bijzonder verblijf met de uitstraling van het ruige Argentijnse Patagonië".

In het bestaande Rainforest-deel van het park gaan nandoes, pampahazen, tapirs, reuzenmiereneters en vicuña's - kameelachtigen - één groot leefgebied delen. "Het nieuwe project is heel ruim van opzet en omvat zowel het huidige rendierperk als dat van de tapirs", staat in een persbericht.

Er wordt een "ruig landschap met rotsen, stromende beekjes en pampagrassen" gerealiseerd. "Tijdens een wandeling ervaart de bezoeker de immense diversiteit aan landschappen en diersoorten van Zuid-Amerika."

Speeltuin
In het hart van het gebied komt de zogeheten PampaLodge te liggen. Bezoekers kunnen daar "genieten van verrassende en dagverse Zuid-Amerikaanse lekkernijen", waaronder thee en wijn. Kinderen leven zich straks uit in een nieuwe speeltuin.

Meer GaiaZOO
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be