Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Lockdown gooit roet in het eten voor Efteling-film

16-12-2020, 16.00 uur

De nieuwe Efteling-bioscoopfilm De Expeditie van Familie Vos, die eigenlijk vandaag in première zou gaan, is voorlopig niet te zien. Door de landelijke lockdown wordt de releasedatum van de film voor onbepaalde tijd uitgesteld. Bioscopen moeten - net als attractieparken - zeker tot en met 19 januari gesloten blijven.

Dat betekent een flinke financiële klap, aangezien de kerstvakantie normaal gesproken een populaire periode is voor een bioscoopbezoek. De Expeditie van Familie Vos werd geproduceerd door Messercola Drama en gedistribueerd door Just Film Distribution. Nienke Römer schreef het scenario, Bob Wilbers was verantwoordelijk voor de regie.

Een nieuwe datum is nog niet bekend. De film speelt zich af in de Winter Efteling, die eind januari alweer voorbij is. Toch wordt momenteel niet overwogen om de film pas eind 2021 uit te brengen, meldt een Efteling-woordvoerder aan Looopings. "De Expeditie van Familie Vos gaat ergens begin 2021 weer draaien, afhankelijk van de ontwikkelingen", weet hij.

Klein publiek
De winterse film is al wel te zien geweest voor een klein publiek. Veel bioscopen vertoonden de prent de afgelopen week onder het mom van een voorpremière. In de Efteling vond afgelopen vrijdag een speciale voorstelling plaats voor genodigden en prijswinnaars.

Kranten hebben nog niet de moeite genomen om een recensie te schrijven over de Efteling-film. Op Twitter zijn wel enkele reacties te vinden. "In een lege zaal naar Pathé geweest voor mogelijk de slechtste film ooit", schrijft Jaap Meeldijk bijvoorbeeld.

Tenenkrommend slecht
Journalistiekdocent Neeltje Huirne: "Je weet natuurlijk wat je kunt verwachten van een reclamefilm over de Efteling, maar wat was De Expeditie van Familie Vos tenenkrómmend slecht. Ondanks de goede cast, wat bezielde die acteurs?"

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be