Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Avonturenboerderij Molenwaard

Droom van Nederlandse theatermaker kwam uit: zijn eigen themapark, mét vakantiehuisjes

16-01-2021, 18.34 uur | Reacties

Theatermaker Michael van Hoorne had jaren geleden een droom: zelf een pretpark beginnen rond zijn eigen personages. In 2018 werd die droom werkelijkheid met de opening van Avonturenboerderij Molenwaard. Inmiddels gaat het zo goed met het Zuid-Hollandse themapark dat er wordt gebouwd aan een bijbehorend vakantiepark van 14 miljoen euro.

In een nieuwe aflevering van de Looopings Podcast vertelt Van Hoorne wat het geheim is van het succes en waarom hij in coronatijd fors durft te investeren in verblijfsaccommodaties. Ook legt hij uit hoe het overkoepelende bedrijf Van Hoorne Entertainment is uitgegroeid tot een grote speler in de wereld van kinderentertainment, met shows rond bekende merken als Peppa Pig, Sesamstraat en PAW Patrol.

Van Hoorne Entertainment houdt zich niet alleen bezig met het eigen themapark en het produceren van theatervoorstellingen, tv-programma's, een bioscoopfilm en souvenirs: de firma wordt ook ingezet door andere pretparken. Zo werkte men al samen met Duinrell, Julianatoren, Burgers' Zoo en de Plopsa-parken. Hoe is dat bevallen?

Slapeloze nachten
Verder praat de directeur openhartig over de slapeloze nachten die hij krijgt van negatieve Facebook-recensies en hoe hij omgaat met die kritiek. Daarnaast staat Van Hoorne stil bij de financiële gevolgen van het coronavirus voor de theaterbranche en de pretparkwereld. Wat brengt de toekomst?

Beluister deze aflevering via SpotifyDe Looopings Podcast is er voor iedereen die meer wil horen over de wereld van pretparken en attracties. We spreken met mensen uit de branche over hun werkzaamheden, visie en toekomstplannen. Wil je reageren, mail ons dan.

Luisteren én abonneren kan via gratis podcast-apps als Spotify, Stitcher, Overcast, Podtail, TuneIn, Google Podcasts en Apple Podcasts.
Meer Avonturenboerderij Molenwaard
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be