Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walygator Grand Est

Frans pretpark Walygator past naam aan

12-12-2020, 12.59 uur | Reacties

De naam van attractiepark Walygator Parc in Noord-Frankrijk wordt lichtjes gewijzigd. Vanaf volgend jaar bestaat er tweede Walygator-vestiging in Zuidwest-Frankrijk: Walygator Sud-Ouest. Ter verduidelijking wordt de naam van het originele Walygator-park aangepast.

Dat park heet voortaan Walygator Grand Est, vernoemd naar de Franse regio waar de trekpleister gelegen is. Het is de vierde naamswijziging sinds de opening van het pretpark in 1989. In de beginjaren ging de bestemming door het leven als Big Bang Schtroumpf.

Na een overname door de Walibi-groep in 1991 werd het park twaalf jaar lang Walibi Schtroumpf genoemd. Daarna hanteerde men kortstondig de naam Walibi Lorraine. Toen het Walibi-merk verdween, kwamen de nieuwe eigenaren met de term Walygator Parc op de proppen. In marketingmateriaal werd de laatste tijd vaak simpelweg Walygator gebruikt.

Dolfinarium
Walygator Grand Est en Walygator Sud-Ouest - tot voor kort Walibi Sud-Ouest - zijn beide eigendom van parkengroep Aspro Parks. Daarbij horen ook onder meer het Dolfinarium in Harderwijk en Boudewijn Seapark in het Belgische Brugge.

Meer Walygator Grand Est
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be