Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Saint Paul

Man (31) dood gevonden onder vrijevaltoren in gesloten pretpark

12-12-2020, 11.15 uur

In het Franse pretpark Parc Saint Paul is vrijdag een 31-jarige man dood aangetroffen. Het lichaam werd gevonden onder een vrijevaltoren van tientallen meters hoog. De politie gaat uit van zelfmoord. Het attractiepark is 's winters dicht.

Vermoedelijk heeft de man ingebroken bij het gesloten park, om vervolgens de toren te beklimmen. Daarna zou hij zichzelf naar beneden geworpen hebben.

Het gaat om een inwoner van de Noord-Franse gemeente Beauvais. Zijn werkgever - een bakker - had hem als vermist opgegeven. Vervolgens werd zijn auto aangetroffen bij de supermarkt tegenover het pretpark. Ook zijn telefoon bleek zich in de buurt te bevinden.

Adembenemend
Het voorval vond plaats bij de freefall tower La Tour Descente Extreme. Die wordt op de website van Parc Saint Paul als volgt omschreven: "Na een zware, tergend langzame klim omhoog volgt een adembenemende val van 40 meter, gevolgd door een zachte landing. Alleen voor durfallen." De attractie, geopend in 2004, werd gebouwd door de Russische leverancier Pax Company.

Afgelopen zomer viel er ook al een dode in Parc Saint Paul, toen een 32-jarige vrouw een val uit een achtbaan maakte. Ze overleed ter plaatse aan haar verwondingen. In 2009 stierf een 35-jarige vrouw nadat ze uit dezelfde attractie viel. De rollercoaster in kwestie is inmiddels verwijderd.

Meer Parc Saint Paul
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be