Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Nederlandse leverancier vertelt: wat is het geheim van een goede darkride?

14-12-2020, 12.00 uur

Klik hier voor alle afleveringen van de Looopings Podcast

Het Nederlandse ontwerp- en decoratiebedrijf Jora Vision heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het produceren van darkrides, onder meer voor Walibi Belgium en Europa-Park. Maar wat is het geheim van een goede darkride? Daarover vertelt project- en ontwikkelingsdirecteur Robin van der Want in een aflevering van de Looopings Podcast.

Jora Vision was recentelijk betrokken bij de bouw van bekende attracties als Snorri Touren en Piraten in Batavia in Europa-Park en Popcorn Revenge in Walibi Belgium. Op een bedrijventerrein in Zuid-Holland zijn volledige scènes opgebouwd, die later in delen verscheept werden naar de pretparken. Van der Want legt uit hoe dat in zijn werk ging en welke uitdagingen erbij kwamen kijken.

Ook praat hij over de samenwerking met het Poolse pretpark Energylandia, dat de afgelopen jaren gigantische uitbreidingen uit de grond stampte. Nu werkt Jora Vision daar aan een enorm themagebied met een grote lanceerachtbaan: Aqualantis. Hoe verschilt zo'n project van een opdracht voor bijvoorbeeld de Efteling en Disneyland Paris?

Beluister deze aflevering via SpotifyDe Looopings Podcast is er voor iedereen die meer wil horen over de wereld van pretparken, dierentuinen en attracties. We spreken met prominenten uit de branche over hun werkzaamheden, visie en toekomstplannen. Wil je reageren, mail ons dan.

Luisteren én abonneren kan via gratis podcast-apps als Spotify, Apple Podcasts, Podimo, YouTube, Overcast, Podcast Addict, Castro en TuneIn.
Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be