Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Nieuwe achtbaan Walibi Belgium gaat Kondaa heten: dit is het logo

23-12-2020, 10.31 uur

De spectaculaire nieuwe achtbaan van Walibi Belgium krijgt de naam Kondaa. Dat heeft het Belgische pretpark zojuist officieel bevestigd in een aankondigingsvideo. Daarin zijn rotstekeningen zichtbaar van "een monster, recht uit de kern van de aarde".

"Volgens de legende dook meer dan vijfduizend jaar geleden plots een verschrikkelijk wezen op", zo luidt het verhaal achter de attractie. Het monster zou terreur zaaien "onder de inheemse stammen". "Is hij terug?"

De naam zong al een tijdje rond nadat bleek dat de term in een rots bij de achtbaan is gekerfd. Nu volgt de bevestiging van het park in Waver. De mega coaster van de gerenommeerde fabrikant Intamin opent in het voorjaar van 2021. Vorige week vonden de eerste testritten plaats.

Goliath
Met een hoogte van 50 meter en een topsnelheid van zo'n 113 kilometer per uur is Kondaa de hoogste en snelste achtbaan van de Benelux. Daarmee wordt rollercoaster Goliath in zusterpark Walibi Holland na achttien jaar van de troon gestoten.Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be