Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Majaland Warsaw

Bouw van tweede Plopsa-pretpark in Polen officieel gestart

11-12-2020, 17.50 uur | Reacties

Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof heeft vanmiddag het officiële startschot gegeven voor de bouw van Majaland Warsaw: het tweede Plopsa-pretpark in Polen. Samen met Martijn van Rheenen van de Nederlandse investeerder Momentum Capital plaatste hij symbolisch de eerste steen.

Twee jaar geleden opende net over de grens bij Berlijn al Majaland Kownaty. Dat project is een succes. Nu de Poolse bevolking het pretparkconcept in de armen lijkt te sluiten, durven de Plopsa Group en Momentum het aan om een tweede park uit de grond te stampen in de buurt van de Poolse hoofdstad.

Het gaat om een investering van 30 miljoen euro. Majaland Warsaw komt te liggen bij een groot winkelcentrum. De grond werd aangekocht van vastgoedbedrijf Ceetrus, eigenaar van supermarktketen Auchan. "De samenwerking zorgt voor een geweldige kans om shopping en entertainment te combineren", aldus Momentum-oprichter Van Rheenen.

Grote uitdaging
Hij noemt Polen "een land waar dergelijke parken zeldzaam, maar zeer gewild zijn". Plopsa-baas Van den Kerkhof: "De bouw van het eerste park was een grote uitdaging omdat we iets unieks en vernieuwends in Polen deden. Ondertussen hebben we veel geleerd."

De directeur onthult dat het park in het teken komt te staan van Studio 100-figuren Maya de Bij, Wickie de Viking, Heidi en Super Wings. Majaland Warsaw moet in het voorjaar van 2022 opengaan.Meer Majaland Warsaw
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be