Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wunderland Kalkar

Foto's: dit kun je verwachten van de drive-in-kerstmarkt in Wunderland Kalkar

11-12-2020, 11.13 uur

Wie behoefte heeft aan een beetje kerstsfeer in coronatijd, kan de komende weken terecht in het Duitse pretpark Wunderland Kalkar. Daar is tot en met 3 januari een drive-in-kerstmarkt te vinden: de Winter Wunderland Drive-In. Bezoekers beleven de markt vanuit hun auto.

Officieel moeten attractieparken in Duitsland zeker tot 11 januari gesloten blijven. Door bezoekers niet te laten uitstappen, wordt dat verbod omzeild. De kerstmarkt is om die reden ook een geschikt uitje voor Nederlanders.

"Sommige reizigers hoeven niet in thuisquarantaine bij aankomst in Nederland", valt te lezen op de website van de overheid. "Bijvoorbeeld als u met de auto rijdt en niet uitstapt in een gebied waar thuisquarantaine geldt."

Circustent
Automobilisten rijden stapvoets langs kerstscènes, verlichte attracties en entertainmentacts van Circus Maximum. Op de achtergrond klinken kerstdeuntjes. De 2,5 kilometer lange route gaat ook dwars door een circustent en een grote hal met kerstdecoraties en een sneeuwmachine. Verder krijgen bezoekers de kans om vanuit hun wagen winterpenen te voeren aan kamelen.

Bij kraampjes langs de route worden bijvoorbeeld stamppotten, snoepgoed en glühwein verkocht. De rit eindigt met een speciale foodstraat met onder meer hamburgers, vis, yoghurtijs, kaas, gebakken champignons en likeur. Daarvoor werkt Wunderland Kalkar samen met voornamelijk Nederlandse horecaondernemers. Na afloop ontvangen gasten een goodiebag.

Uitverkocht
Het coronaproof kerstevenement zou eigenlijk alleen plaatsvinden van woensdag tot en met zondag, maar wegens succes heeft het attractiepark meer dagen toegevoegd. De kerstmarkt is nu geopend op bijna alle dagen tot en met zondag 3 januari. Tickets kunnen alleen online besteld worden, voor een specifiek tijdslot tussen 16.30 en 21.00 uur. Veel data zijn al uitverkocht.

Meer Wunderland Kalkar
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be