Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Barcelona

Vier leeuwen in Spaanse dierentuin besmet met corona

09-12-2020, 15.18 uur

In een Spaanse dierentuin zijn vier leeuwen besmet geraakt met COVID-19. Verzorgers van Zoo Barcelona besloten de roofdieren te testen omdat ze milde symptomen van het coronavirus vertoonden.

Het gaat om de 16-jarige vrouwtjes Zala, Nima en Run Run en het 4-jarige mannetje Kiumbe. De leeuwen zijn gewend aan het personeel en konden daarom op dezelfde manier worden getest als mensen.

Zoo Barcelona onderzoekt hoe de leeuwen het virus hebben opgelopen. Twee medewerkers van de dierentuin zijn ook geïnfecteerd, maar het is nog niet duidelijk of zij de beesten hebben aangestoken.

New York
Het is voor zover bekend de tweede keer dat grote katachtigen besmet raken met corona. In april liepen vier tijgers en drie leeuwen het virus op in de Bronx Zoo in New York. Die zijn inmiddels allemaal hersteld. De dierenartsen van Zoo Barcelona hebben hun Amerikaanse collega's om advies gevraagd voor de behandeling.

De leeuwen in Zoo Barcelona hebben geen contact gehad met andere beesten. De dierentuin is momenteel gewoon geopend.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be