Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tivoli Gardens

Deens attractiepark Tivoli ontkomt niet aan coronasluiting

09-12-2020, 13.22 uur

Attractiepark Tivoli Gardens in de Deense hoofdstad Kopenhagen gaat per direct dicht. Terwijl steeds meer Europese pretparken de afgelopen maanden moesten sluiten vanwege de tweede coronagolf, kon Tivoli aanvankelijk gewoon bezoekers blijven ontvangen. Nu worden de poorten alsnog gesloten.

Dat heeft de directie vandaag bekendgemaakt. Aanleiding is het aanscherpen van de coronamaatregelen door de Deense regering. "De boodschap van de overheid is duidelijk en ondubbelzinnig: we moeten zo min mogelijk samenkomen totdat de besmettingscijfers onder controle zijn", meldt Tivoli in een verklaring.

Er zat niets anders op dan het park volledig te sluiten. Directrice Susanne Mørch Koch zegt de autoriteiten dankbaar te zijn dat Tivoli toegankelijk mocht blijven tijdens de zomermaanden, de halloweenperiode en een deel van het kerstseizoen. "We hebben laten zien dat we zelfs in zeer moeilijke omstandigheden een plek voor ontspanning kunnen zijn voor de Denen, midden in Kopenhagen."

Pasen
Verder bedankt ze het personeel voor hun inzet. De directrice focust nu op de seizoensopening in maart 2021. "We hopen op betere tijden en we gaan voor een knaller van een opening met Pasen. Hopelijk worden de omstandigheden iets normaler dan in 2020."

Meer Tivoli Gardens
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be