Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Sluiting pretparken en dierentuinen had zin, zegt premier Mark Rutte

09-12-2020, 11.38 uur

Dat de Nederlandse pretparken en dierentuinen in november twee weken gesloten waren, heeft wel degelijk zin gehad. Dat vertelde minister-president Mark Rutte dinsdagavond tijdens een persconferentie. Volgens hem helpt het sluiten van dergelijke dagattracties altijd in de strijd tegen het coronavirus.

"Is nou eigenlijk duidelijk wat die maatregelen hebben gedaan?", wilde een journalist van De Telegraaf weten. "Ja, die hebben wel enig effect gehad, als je naar de cijfers kijkt", gaf Rutte vervolgens aan.

Maar weten de ondernemers in de recreatiebranche eigenlijk wel waarom ze dicht moesten? Premier Rutte: "Omdat het een effect heeft. Uiteindelijk is het virus niet vreselijk ingewikkeld. Het wil overspringen, dus als je het aantal contactmomenten vermindert, dan springt het minder snel over."

Minder risico
Als we met zijn allen niet naar pretparken, dierentuinen en musea gaan, daalt het aantal nieuwe besmettingen dus. "Dan gaan er minder mensen op pad, dan zijn er minder mensen die elkaar daar tegenkomen. Er is dan minder risico dat iemand uit de groep van toen nog meer dan honderdduizend besmette personen opbotst tegen iemand en dat virus overdraagt. Die kans wordt kleiner."

Rutte spreekt daarmee directeur Kees Klesman van branchevereniging Club van Elf direct tegen. Die noemde de sluiting eerder een "symboolmaatregel" in gesprek met omroep WNL. Volgens Klesman zou de verplichte sluiting níet bijdragen aan de daling van het reproductiegetal.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be