Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Entreeprijs Efteling voor het eerst in 23 jaar niet verhoogd

07-01-2021, 14.16 uurBeeld: @wendyspoel

De entreeprijs van de Efteling gaat in 2021 niet omhoog. Dat is bijzonder, want de afgelopen 23 jaar heeft het Kaatsheuvelse sprookjespark de toegangsprijs jaarlijks iets verhoogd. Hoewel de Efteling door de coronacrisis kampt met financiële problemen, heeft men besloten de kassaprijs dit jaar gelijk te houden.

Sinds vorig jaar werkt de Efteling met variabele entreeprijzen op basis van de verwachte drukte. Er werden vier verschillende categorieën geïntroduceerd: Fakir (38 euro), Elf (41 euro), Draak (43 euro) en Reus (45 euro). Wie online tickets bestelt, krijgt normaal gesproken 2 euro korting. In coronatijd geldt dat niet.

Die tarieven blijven in 2021 ongewijzigd, bevestigt een woordvoerder aan Looopings. De laatste keer dat de kassaprijs van de Efteling niet steeg, was in 1998. Toen kostte een kaartje nog 35 gulden, omgerekend 15,88 euro. Eerder werd al bekend dat ook de prijs van abonnementen dit jaar niet aangepast wordt.

Zeer ernstig
"Natuurlijk hadden we er een paar euro bovenop kunnen doen, maar dat doen we niet", aldus algemeen directeur Fons Jurgens. "Veel abonnementhouders zijn ons het afgelopen jaar trouw gebleven. Daar zijn we blij mee. Daarom houden we de tarieven van alle abonnementsvormen gelijk aan 2020."

De Efteling is het jaar financieel slecht begonnen: het park blijft zeker tot en met 19 januari gesloten vanwege het coronavirus. Vanwege alle coronamaatregelen en de bijbehorende gevolgen noemt de directie de financiële situatie inmiddels 'zeer ernstig'.

Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be