Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Het Spoorwegmuseum

Video: Spoorwegmuseum vernieuwt darkride Stalen Monsters

08-12-2020, 18.51 uur

In Het Spoorwegmuseum is vandaag de darkride Stalen Monsters heropend na een grote opknapbeurt. De vijftien jaar oude attractie was afgelopen maand dicht voor werkzaamheden. In samenwerking met leverancier Lagotronics Projects uit Venlo werd de volledige technische installatie vernieuwd.

Er kwam een nieuw lichtplan met led-spots, waardoor de decors beter uitgelicht kunnen worden. "Details die eerder niet zichtbaar waren, komen nu wel naar voren", vertelt een woordvoerder aan Looopings. Ook sommige scènes zijn aangepast. Zo verschenen er op enkele zwarte wanden afbeeldingen van treinen, die voor meer diepgang moeten zorgen. Verder wordt er nu op veel plekken gebruikgemaakt van videoprojecties.

De ingang van Stalen Monsters werd opnieuw ontworpen, met een nieuw logo. "Omdat de attractie helemaal achteraan een hal ligt, was hij niet altijd goed zichtbaar voor de bezoekers", weet de voorlichter. Een nieuw entreebord moet daar verandering in brengen.

Interactief
De belangrijkste wijziging is het aanpassen van de verhaallijn. In het verleden maakten bezoekers in de wachtruimte kennis met een opa die zijn kleinzoon vertelde over zijn carrière bij de spoorwegen. "Dat werd eigenlijk niet begrepen", zegt de woordvoerder. "De link met de daadwerkelijke attractie ontbrak." Nu is de wachtrij interactief gemaakt, met behulp van een tweetalige quiz over spoorberoepen. In een aparte voorshow maken bezoekers een reis terug in de tijd.

De laatste scène van de darkride is ook aangepast. Voorheen stonden daar enkele poppen die een jubileum bij de spoorwegen vierden. Nu is de ruimte vormgegeven als een kantine van spoorpersoneel, met op de achtergrond afbeeldingen van verschillende beroepen door de jaren heen. "Zo maken we het verhaal weer rond."Meer Het Spoorwegmuseum
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be