Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling vraagt bezoekers om 'lief en tolerant' te zijn

06-12-2020, 16.05 uur

Nieuwe stickers in de Efteling moeten ervoor zorgen dat men zich beter gaat gedragen. Het attractiepark kwam de laatste tijd meermaals in het nieuws omdat bezoekers zich niet aan de coronaregels bleken te houden. Nu zijn in verschillende wachtrijen stickers verschenen met het verzoek om "lief en tolerant" te zijn.

De plakkaten zijn vormgegeven als de toverspiegel van de stiefmoeder van Sneeuwwitje, met aan de onderkant een hartje. Er bestaan meerdere varianten met verschillende spreuken. "Spiegeltje, spiegeltje, aan de wand... Samen lief en tolerant!", valt er bijvoorbeeld te lezen.

"Spiegeltje, spiegeltje, aan de wand... Wees de liefste van het land!", luidt een andere tekst. Een sticker in de vorm van een schilderij uit de wachtrij van De Vliegende Hollander toont de boodschap: "Storm of geen storm, geef elkaar de ruimte!". Ook Symbolica kreeg eigen stickers met teksten als "Denk aan de regels! Dan kunt u veilig op audiëntie!".

Buttons
Voor buitenlandse gasten zijn er stickers met bijvoorbeeld "Mirror, mirror, on the wall... Keep your distance to them all" en "Mirror, mirror, on the wall... Be nice and cordial". Verder dragen medewerkers tegenwoordig buttons met de tekst "Spiegeltje, spiegeltje, aan de wand... Houd jij ook 1,5 meter afstand?". Die spreuk staat tijdens de Winter Efteling ook op de parkplattegrond.

De Efteling blijft extra maatregelen doorvoeren om de drukte in het park in goede banen te leiden. Zo werden entertainmentacts onlangs geschrapt en gaan kampvuren voortaan niet aan op drukke dagen. Het verder verlagen van het maximale bezoekersaantal - sinds afgelopen zomer ruim 15.000 bezoekers per dag - vindt de Efteling nog niet nodig.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be