Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling neemt extra maatregelen: alle kampvuren blijven uit

06-12-2020, 13.20 uurBeeld: @Eftelingse_strt

De Winter Efteling wordt een stuk minder warm. Om groepsvorming te voorkomen, blijven alle kampvuren in het attractiepark voortaan uit op drukke dagen. Vandaag kunnen bezoekers zichzelf bijvoorbeeld nergens opwarmen bij een vuurtje, bevestigt een Efteling-woordvoerster aan Looopings.

"Op dagen met hogere bezoekersaantallen, zoals dit weekend in verband met de ANWB-ledendagen, steken we geen enkel kampvuur aan en zetten we minder entertainment in", zegt ze. Eerder werden de bankjes bij de vuren al weggehaald.

Eén van de kampvuren in het park, die op het Ton van de Venplein bij Droomvlucht en Villa Volta, is zelfs helemaal verwijderd. Er staan nog vuurkorven op de Warme Winter Weide, het Anton Pieckplein, het plein bij de Halve Maen in Ruigrijk en het plein voor Max & Moritz. Die gaan alleen nog aan op rustige momenten, bijvoorbeeld doordeweekse dagen buiten de kerstvakantie.

Doorstroming
Afgelopen week werd al bekend dat de Efteling stopt met het inzetten van muzikaal entertainment. Ook dat moet groepsvorming in coronatijd tegengaan. "Zo stimuleren we de doorstroming", aldus de woordvoerster. "We willen een veilig dagje uit kunnen blijven bieden. Daarom nemen we extra maatregelen."

Kampvuren en entertainment hadden juist de belangrijkste pijlers van de Winter Efteling moeten worden. "Je warmt op met een heerlijke winterse warme drank bij een van de Vreugdevuren en geniet van elkaar", zo luidt de officiële promotietekst. "Met het gezellige en vrolijke entertainment wordt de sfeer alleen nog maar beter."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be