Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-icoon Wieteke van Dort verontwaardigd over vertelstem Indische Waterlelies

31-10-2012, 10.03 uur

Wieteke van Dort is boos op de Efteling. Ze sprak in het verleden onder meer de verhalen van Roodkapje, Raponsje, De Rode Schoentjes en Vrouw Holle in. Alles was koek en ei, tot Wieteke onlangs een wandeling door het Sprookjesbos maakte.

Daar ontdekte ze dat het klassieke verhaal van De Indische Waterlelies is vervangen door een versie van Paul de Leeuw. "Ik ben heel verontwaardigd dat ze het sprookje van de Waterlelies door iemand anders hebben laten inspreken", zegt ze in roddelblad Weekend.

"Het wordt nu verteld door Paul de Leeuw, en dan zogenaamd grappig. Echt heel erg."

En Wieteke is niet de enige die het heeft gehad met de beroerde vertelling: fans klagen er al jaren over. Paul de Leeuw mocht het sprookje in 2009 inspreken na een afspraak met Efteling-directielid Olaf Vugts. Die liet zich over de streep trekken in de hoop dat de aanpassing veel media-aandacht zou opleveren.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be