Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Dolfinarium zet woordvoerder op straat vanwege coronacrisis

05-12-2020, 20.19 uur

Door de coronacrisis moet het Dolfinarium in Harderwijk afscheid nemen van twee medewerkers. Eén van hen is de woordvoerder van het Gelderse dierenpark, Taco Rietveld. Dat bevestigt parkmanager Alex Tiebot aan Looopings.

De voorlichter trad de afgelopen zeven jaar regelmatig op als het gezicht van het Dolfinarium in de media. Daarnaast was hij een tijdlang eindverantwoordelijk voor de marketing en sales. Nu het park in coronatijd moet bezuinigen, komt er plotsklaps een einde aan het dienstverband. Ook een collega van de technische dienst moet vertrekken.

Het Dolfinarium heeft roerige jaren achter de rug. Zo werd het park eind 2014 overgenomen door de Spaanse groep Aspro Parks. In 2016 liep de reputatie van het Dolfinarium een flinke deuk op door een uitzending van tv-programma Rambam. De makers beweerden dat dieren in het park slecht behandeld werden en onnatuurlijk gedrag vertoonden.

Waterglijbanen
Die conclusie heeft het Dolfinarium altijd tegengesproken. Toch speelde het park wel in op de publieke opinie door de afgelopen jaren vooral te investeren in attracties zónder dieren, namelijk waterglijbanen. Demonstraties van dierenactivisten voor de poort bleven desondanks vaste prik. Een lichtpuntje was het jaar 2018, toen er voor het eerst in tijden weer eens winst gedraaid werd.

Door het gedwongen ontslag van Rietveld neemt manager Tiebot voorlopig zelf de rol van woordvoerder op zich. Het Dolfinarium is momenteel gesloten. In de kerstvakantie - vanaf zaterdag 19 december - zijn bezoekers weer welkom.

Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be