Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-bezoeker naar het ziekenhuis na val in Fata Morgana

03-12-2020, 19.13 uur

In de Efteling is donderdagmiddag een 50-jarige vrouw uit Breda gewond geraakt. Ze kwam ten val in het instapstation van de attractie Fata Morgana. Het slachtoffer moest per ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden. Ze heeft "een zware kneuzing en schade aan de knieband", vertelt ze aan Looopings.

Het ongeluk vond plaats op de draaischijf van de attractie, waar bezoekers in de bootjes stappen. De vrouw is afhankelijk van een scootmobiel. "Normaal gesproken mag je op de draaischijf bij Fata Morgana rijden, zodat je niet ver hoeft te lopen", zegt ze.

"Vanwege COVID-19 mag dat nu niet. Toen ik op de draaischijf stapte en wilde lopen, schoot mijn knie weg en viel ik plat voorover op die knie. Ik wist onmiddellijk dat het fout was. Ik heb altijd pijn, maar dit was een verschrikking."

Lief
Efteling-medewerkers reageerden volgens de vrouw erg lief. "Ze deden wat ze mochten in coronatijd. Ze probeerden mij rustig te houden en bleven tegen me praten. Alle lof voor hen, ze hebben super gehandeld."

Na het incident werd Fata Morgana tijdelijk gesloten. Met de attractie is technisch niets mis, weet een Efteling-voorlichtster. In de darkride uit 1986 maken bezoekers een vaartocht langs verschillende oosterse scènes.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be