Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Dit is het thema van de nieuwe achtbaan in Movie Park Germany

03-12-2020, 13.01 uur

De nieuwe achtbaan van Movie Park Germany staat helemaal in het teken van Hollywood. Het Duitse pretpark opent in 2021 een multi dimension coaster met de naam Movie Park Studio Tour. Bezoekers krijgen een spectaculaire rondleiding langs verschillende filmstudio's.

"Dankzij de mix van achtbaan en thema beleven passagiers niet alleen de actie van een blockbuster, maar worden ze helemaal in de filmwereld gezogen voor hun eigen Hollywood-verhaal", staat in een persbericht. "Het is een eerbetoon aan het verleden en tegelijkertijd een stap in de toekomst", zegt algemeen directeur Thorsten Backhaus.

Aan het project werken verschillende Nederlandse partijen mee, zoals ontwerpbedrijf Leisure Expert Group, decoratiefirma P&P Projects en projectmanager Wiebe Damstra. De achtbaan zelf komt van de gerenommeerde leverancier Intamin uit Liechtenstein. Voor de muziek schakelde Movie Park huisleverancier IMAscore in. Er wordt gebruikgemaakt van het Budapest Philharmonic Orchestra en een veertigkoppig koor.

Studiopoort
De blikvanger van de Movie Park Studio Tour wordt een enorme studiopoort, gebaseerd op de beroemde filmstudio's in Los Angeles. Na de wachtrij en een voorshow volgt een station in art-deco-stijl. Daar begint een rit langs twaalf verschillende scènes, gebaseerd op de filmwereld.

De maximumsnelheid van de familieachtbaan bedraagt 60 kilometer per uur. De Studio Tour bevat veel knipogen naar het verleden, belooft creatief en commercieel directeur Manuel Prossotowicz. Zo worden er elementen gebruikt uit verdwenen attracties als Cop Car Chase (eerder Lethal Weapon Pursuit), Movie Magic en Gremlins Invasion. Prossotowicz: "Fans die ons al langer kennen, kunnen zich verheugen op heel wat historische verwijzingen."

Ice Age Adventure
De attractie wordt gebouwd in een enorme hal van 3800 vierkante meter. Daar waren eerder de darkrides Looney Tunes Adventure en Ice Age Adventure te vinden, net als spookhuis Wrong Turn. Een video laat zien dat er momenteel hard gewerkt wordt aan de decors van de nieuwe achtbaan. De eerste baandelen zijn al geplaatst.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be