Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Geen kerstvakantie in Duitse pretparken: lockdown verlengd tot 11 januari

03-12-2020, 00.45 uur | Reacties

De pretparken in Duitsland gaan deze winter waarschijnlijk niet meer open. Bondskanselier Angela Merkel heeft woensdagavond bekendgemaakt dat de huidige lockdown nog zeker tot en met zondag 10 januari 2021 van kracht blijft. Tot nu toe werd gesproken over 20 december als einddatum.

Parken als Europa-Park, Phantasialand en Holiday Park moeten de lucratieve kerstvakantie - van 19 december tot en met 3 januari - dus volledig missen. "In principe blijft de toestand zoals hij nu is", zei Merkel. Volgens haar geven de huidige coronacijfers, met een hoop dodelijke slachtoffers per dag, nog geen reden tot versoepelingen.

Het winterseizoen van Europa-Park zou tot en met 10 januari duren. Holiday Park had de hoop alleen nog gevestigd op de kerstvakantie. Phantasialand was van plan om tot en met 24 januari open te blijven. Het park voelde de bui al hangen en had de ticketverkoop voor december uit voorzorg stopgezet.

Nederland
Momenteel is Nederland één van de weinige landen in West-Europa waar de attractie- en dierenparken gewoon open mogen, ondanks de tweede coronagolf. Frankrijk en België besloten eerder al dat pretparken en dierentuinen in de kerstvakantie dicht moeten blijven.

Meer nieuws
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be