Efteling

Efteling onthult nieuw uiterlijk van 98 hotelkamers

02-12-2020, 12.35 uur | Reacties

Het Efteling Hotel gaat binnenkort dicht voor een grote verbouwing. Van 4 januari tot en met 7 maart 2021 is het hotelcomplex niet toegankelijk. Alle 98 Comfortkamers worden in die periode volledig gerenoveerd. Vandaag laat de Efteling zien hoe de hotelkamers er straks uit komen te zien.

Het meubilair, het sanitair en de decoraties worden vernieuwd. "De kleuren, materialen en elementen geven het gevoel van zweven tussen de wolken en onder een sterrenhemel", laat de Efteling weten. "Het worden warme, huiselijke en romantische familiekamers."


ZIE OOK: Efteling Hotel gaat maanden dicht voor grote verbouwing

Ook de gangen en de lift worden opgeknapt. "Met deze geplande aanpassingen zorgen we ervoor dat onze kwaliteit gewaarborgd blijft", zegt Efteling-directrice Nicole Scheffers, verantwoordelijk voor hotels en resorts. De laatste grote aanpassing vond plaats in 2011, bijna tien jaar geleden.

Kringloopwinkel
Bij de verbouwing staat duurzaamheid centraal: een deel van de meubels uit de huidige hotelkamers wordt hergebruikt. Daarvoor werkt de Efteling samen met een kringloopwinkel uit Loon op Zand. "Deze unieke donatie van de Efteling gaat ervoor zorgen dat we nog meer goed werk kunnen verrichten", meldt voorzitter Henk van Komen.

Op 8 maart 2021 moeten de werkzaamheden afgerond zijn. Naast de 98 reguliere hotelkamers worden ook vier Junior Suites onder handen genomen. Bovendien voegt de Efteling twee Comfortkamers toe. Daardoor zijn er straks in totaal honderd Comfortkamers beschikbaar.

ZIE OOK: Uitbreiding Efteling is voorlopig van de baan: 'Het geld is even op'

Reacties