Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: ondanks coronamaatregelen volop feest in de Efteling

29-11-2020, 23.12 uur

Terwijl restaurants, cafés, discotheken en poppodia in Nederland gesloten moeten blijven, kan er in de Efteling nog volop gefeest worden. Enkele tientallen Efteling-bezoekers gingen vanavond uit hun dak bij een optreden van gospelkoor De Lichtpuntjes. Daarbij leek het even alsof corona niet bestond.

Het optreden vond plaats op de Warme Winter Weide, een veldje met een podium, horecalocaties en terrassen op de Speelweide. Beveiligers en medewerkers verantwoordelijk voor crowd control grepen niet in, vertellen omstanders aan Looopings.

De beelden van het Efteling-feestje verschenen op Twitter. "Zeg er wel even bij dat dit bijna twintig minuten lang zo ging", reageerde één van de aanwezigen enthousiast. Na enkele verontwaardigde reacties heeft de oorspronkelijke auteur het filmpje weer verwijderd.

Taboe
Hoe kijkt de Efteling naar de beelden, wetende dat feestjes overal in Nederland taboe zijn? "De video is een momentopname en kan daardoor een vertekend beeld geven", laat een woordvoerster aan Looopings weten. Volgens haar was er wel degelijk crowd control aanwezig.

Daarnaast benadrukt de voorlichtster dat er bij de Warme Winter Weide gewerkt wordt met een aparte wachtrij. Zo kan het aantal aanwezige bezoekers op het veld gereguleerd worden. "Vandaag was, ondanks de kou, een mooie Efteling-dag met veel tevreden bezoekers, heb ik begrepen."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be