Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
DierenPark Amersfoort

Dierenactivisten vragen om sluiting van DierenPark Amersfoort

29-11-2020, 12.31 uur

Dierenactivisten hebben het gemunt op DierenPark Amersfoort. Sinds de fatale ontsnapping van twee chimpansees staan dierenrechtenorganisaties steeds vaker op de stoep van de dierentuin. Zaterdag was het opnieuw raak, toen leden van de coalitie Stop Diervermaak van zich lieten horen.

Daarbij zijn onder meer de groepen Alle Dieren Vrij en De Razende Aap aangesloten. Ze betogen dat dierentuinen alleen bestaan voor ons vermaak: de educatieve functie van een dierenpark zou verwaarloosbaar zijn. Daarom presenteerden ze zelf een 'educatieve expositie' over de rol van dierentuinen. Ook deelden ze flyers uit aan passanten.

Eén van de de demonstranten droeg een brievenbus en een bord met de tekst "Ga niet naar het dierenpark en doneer je kaartje hier". Het uiteindelijke doel is dat alle dierentuinen, dolfinaria en andere bedrijven die geld verdienen aan het tentoonstellen van dieren hun deuren sluiten.

Gevaar
De chimpansees die begin deze maand ontsnapten, moesten worden neergeschoten omdat ze een gevaar vormden voor bezoekers en personeel. Volgens activisten laat de dood van de twee apen zien dat wilde dieren niet opgesloten moeten worden.

Een dag na het voorval werd er ook al gedemonstreerd voor de ingang van het park. Verder deden enkele dierenrechtenorganisaties onlangs aangifte tegen DierenPark Amersfoort.Meer DierenPark Amersfoort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be