Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Europa-Park komt met virtual reality onder water: Snorri Snorkling

28-11-2020, 17.47 uur | Reacties

Europa-Park wil nog deze winter een bijzondere nieuwe virtualreality-beleving openen. Het Duitse pretpark werkt aan een attractie die het mogelijk maakt om onder water virtual reality te ervaren: Snorri Snorkling VR. De attractie, waar extra voor betaald moet worden, wordt onderdeel van Europa-Parks waterwereld Rulantica.

De naam is een verwijzing naar Rulantica-mascotte Snorri, een paarse inktvis. "Ontdek de unieke onderwaterwereld rond Rulantica op een volledig nieuwe manier", staat in de promotietekst. "Deze winter krijg je de kans om je VR-duikbril op te zetten voor een spettende VR-beleving." In een nieuwe YouTube-video licht men het concept toe.

Europa-Park investeert de laatste jaren fors in VR-techniek, zowel in het pretpark als daarbuiten. In september opende in de buurt van Rulantica en themahotel Krønasår de virtualreality-beleving Yullbe. Bezoekers maken daar een interactieve wandeling met een VR-headset op.

Buitengebied
De exacte openingsdatum van Snorri Snorkling VR is nog niet bekend. Momenteel zijn Europa-Park en Rulantica gesloten vanwege de Duitse coronamaatregelen. Het waterpark wordt komend voorjaar ook uitgebreid met een nieuw buitengebied dat Svalgurok gaat heten.Reacties