Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris: definitief einde voor twee iconische shows

25-11-2020, 22.03 uur | Reacties

Het doek is definitief gevallen voor twee iconische shows in Disneyland Paris. Buffalo Bill's Wild West Show with Mickey and Friends in Disney Village keert niet meer terug. Hetzelfde geldt voor Moteurs... Action! Stunt Show Spectacular in het Walt Disney Studios Park. Beide producties werden met terugwerkende kracht voor het laatst opgevoerd op 13 maart 2020.

Ook na de coronacrisis zijn er geen plannen om de voorstellingen terug te brengen, blijkt uit documenten van vakbond CFTC. Acteurs krijgen niet meer de kans om afscheid te nemen van hun publiek. Daarnaast hebben de muzikanten, straatartiesten en poppenspelers die actief waren in de Disney-parken te horen gekregen dat hun functie vervalt. Voor in totaal 350 medewerkers moet een nieuwe plek gezocht worden.

Buffalo Bill's Wild West Show stamt uit 1992, het openingsjaar van het Disney-resort. Sinds 2009 zijn Disney-figuren als Mickey Mouse en Goofy onderdeel van de voorstelling. In het najaar van 2018 werd de anderhalf uur durende dinnershow nog vernieuwd. Toen besloot men afscheid te nemen van bizons.

Paarden
Wat er met de ruim duizend zitplaatsen tellende arena gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Achter de schermen is Disneyland Paris al jaren bezig met plannen voor een ingrijpende transformatie van Disney Village. De paarden uit de Wild West Show worden overgebracht naar liefdadigheidsinstellingen en het populaire Franse themapark Puy du Fou.

Moteurs... Action! Stunt Show Spectacular was sinds maart 2002 een vaste waarde in het Walt Disney Studios Park. In de loop der jaren is de spektakelshow - met explosies en autostunts - vele duizenden keren opgevoerd. Het themagebied waar het theater ligt, wordt momenteel omgebouwd tot een Marvel-gedeelte met de naam Avengers Campus.

Jungle Book
Afgelopen zomer was Disneyland nog van plan om de arena te gebruiken voor een andere voorstelling: The Jungle Book Jive. Dat ging op het laatste moment niet door, omdat verschillende castleden besmet bleken te zijn met het coronavirus.

Meer Disneyland Paris