Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Duitse pretparken nog weken dicht: kerstseizoen Europa-Park en Phantasialand op losse schroeven

26-11-2020, 20.41 uur

Het ziet er slecht uit voor de pretparken en dierentuinen in Duitsland. Tot nu toe werd gecommuniceerd dat attractie- en dierenparken op dinsdag 1 december weer open zouden kunnen. De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft woensdagavond echter bekendgemaakt dat de aangescherpte coronamaatregelen minstens van kracht blijven tot en met zondag 20 december.

Daarmee staat het kerstseizoen van parken als Europa-Park en Phantasialand op de tocht. Zij moeten in ieder geval het eerste weekend van de kerstvakantie missen. Mochten de huidige coronaregels nog langer van kracht blijven, dan zal waarschijnlijk de volledige winteropenstelling geschrapt moeten worden.

Europa-Park zou tot en met zondag 10 januari open blijven. In Phantasialand staat winterfestival Wintertraum tot en met zondag 24 januari op de kalender. Holiday Park, onderdeel van de Plopsa Group, was van plan om in de weekenden en kerstvakantie het overdekte gedeelte Holiday Indoor en kindergebied Majaland open te stellen.

Hotels
Europa-Park en Phantasialand durven geen nieuwe openingsdatum meer te noemen. Beide parken laten weten dat de poorten "tot nader bericht" gesloten zijn. Dat geldt ook voor de themahotels.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be