Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp

Koning Willem-Alexander bewondert rode panda's en olifanten in Blijdorp

23-11-2020, 17.29 uur | Reacties

Tijdens een werkbezoek aan Diergaarde Blijdorp heeft koning Willem-Alexander zich vergaapt aan onder meer rode panda's en Aziatische olifanten. De koning was vanmiddag in de Rotterdamse dierentuin om de grote gevolgen van de corona-uitbraak voor fokprogramma's te bespreken. Veel programma's zijn sinds de uitbraak afgeschaald of stopgezet.

Dierentuinen hebben door de coronacrisis minder geld om te investeren in onderzoeks- en fokprogramma's, die nodig zijn om dierenpopulaties gezond te houden. Bovendien belemmeren reisbeperkingen het vervoer van dieren. Diergaarde neemt deel aan meer dan tachtig internationale fokprogramma's.


ZIE OOK: Mark Rutte neemt bedreigde leguanen mee uit Caribisch gebied

De koning bezocht ook het educatieve Natuurbehoudscentrum van Blijdorp, waar aandacht wordt besteed aan de rol van dierentuinen bij het behoud van bedreigde soorten. Daarbij sprak Willem-Alexander met verzorgers, onderzoekers en bestuurders van dierentuinen. Enkele deelnemers sloten aan via een videoverbinding.ZIE OOK: Rotterdam voorkomt faillissement Blijdorp met lening van 10 miljoen euro

Reacties