Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo d'Amnéville

Franse dierentuin stopt met omstreden tijgershow

19-11-2020, 17.35 uur | Reacties

De Franse dierentuin Zoo d'Amnéville stopt begin volgend jaar met de omstreden tijgershow Tiger World. De beesten krijgen een nieuw leefgebied waarin bezoekers meer kunnen leren over hun natuurlijke gedrag.

De oprichter van Zoo d'Amnéville, Michel Louis, begon in 2015 met Tiger World. Tijdens deze circusachtige voorstelling moeten de tijgers kunstjes doen voor een 1850-koppig publiek. De EAZA, een vereniging van uitmuntende dierentuinen, royeerde het park vanwege de show. Daardoor mocht Louis niet langer deelnemen aan Europese fokprogramma's.


ZIE OOK: Franse 'horrordierentuin' slaat nieuwe weg in

Zoo d'Amnéville ligt al jaren onder vuur vanwege grove misstanden op het gebied van milieu, bedrijfsvoering en dierenwelzijn. Jérémy Bellet, een Franse komiek en model, begon daarom een petitie om de dierentuin te sluiten. Eén van zijn grootste pijnpunten was de tijgershow.

Betrokken
Eerder dit jaar werd Louis ontslagen als directeur. Onder zijn opvolger, Anne Yannic, slaat de 'horrordierentuin' een nieuwe weg in. "Het publiek van dierentuinen is veranderd", laat ze weten aan Franse media. "Bezoekers willen niet langer een simpele toeschouwer zijn, maar betrokken raken bij het behoud van soorten. Ze willen dat hun bezoek zinvol is."

De tijgers krijgen daarom een nieuw leefgebied. Bezoekers kunnen de dieren straks observeren tijdens voedermomenten en met verzorgers praten over hun natuurlijke gedrag. Ook komt er aandacht voor de benauwde situatie van tijgers in het wild.

Theater
Het is de vraag of Tiger World ooit nog te zien zal zijn. Zoo d'Amnéville is vanwege de Franse coronamaatregelen minimaal tot en met 1 december gesloten. Ook daarvoor werd de show al een tijdje niet opgevoerd, officieel vanwege 'technische problemen' in het theater. Dat wordt vanaf volgend jaar ingezet voor evenementen.

ZIE OOK: Petitie tegen Franse 'horrordierentuin' al bijna 40.000 keer getekend

Reacties