Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Lugubere foto opgedoken van Efteling-bewoonster Doornroosje

19-11-2020, 17.21 uur | ReactiesFoto: @LeonEfteling

Efteling-bewoonster Doornroosje ligt er niet altijd even vredig bij. Dat blijkt uit een foto die op social media verscheen. Daarop is het beroemde sprookjesfiguur te zien zonder kleding. Bovendien werd haar rechterarm geamputeerd. Een deken voorkomt dat alle edele delen zichtbaar zijn.

Het akelige tafereel werd jaren geleden op de gevoelige plaat vastgelegd door voormalig Efteling-ontwerper Léon Weeterings. Hij plaatste de afbeelding deze week op zijn Twitter-account. "Een foto om de betovering te verbreken", schreef hij. "Doornroosje zoals je haar niet vaak ziet."


ZIE OOK: Video: dit gebeurt er in het Sprookjesbos als de Efteling dicht is

De schone slaapster ligt al sinds 1952 in het Sprookjesbos. Het tafereel werd ontworpen door Anton Pieck. Volgens het bijbehorende sprookje sprak een boze fee een verwensing uit over Doornroosje, waardoor ze honderd jaar zou slapen. Ze heeft dus nog 32 jaar te gaan voordat een prins haar wakker komt kussen.

Techniek
Uitvinder Peter Reijnders bedacht destijds een ingenieuze techniek om Doornroosje realistisch te laten ademen. Met behulp van binnenballen uit voetballen lukt het om de buste van de dromende prinses op en neer te laten gaan.

ZIE OOK: Efteling krijgt Sprookjesboom weer aan de praat na maandenlange storing

Reacties