Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Nederlandse pretparken en dierentuinen gaan weer open

17-11-2020, 19.04 uur | Reacties

De pretparken en dierentuinen in Nederland kunnen opgelucht ademhalen: ze mogen weer open. Het kabinet geeft dagattracties toestemming om vanaf donderdag bezoekers te ontvangen. Dat heeft minister-president Mark Rutte zojuist bekendgemaakt tijdens een persconferentie over de coronamaatregelen.

De actuele coronacijfers zijn gunstig genoeg om het heropenen van attractieparken, dierenparken en musea te verantwoorden, denkt het kabinet. Alle trekpleisters zijn sinds donderdag 5 november dicht: de tweede coronasluiting van het jaar.

Parken als de Efteling, Diergaarde Blijdorp, Artis, Burgers' Zoo, Wildlands Adventure Zoo Emmen, Safaripark Beekse Bergen, DierenPark Amersfoort, GaiaZOO, Madurodam en Plopsa Indoor Coevorden kunnen zich voorbereiden op een heropening op donderdag 19 november.

Toverland
Andere parken wachten nog wat langer. Ouwehands Dierenpark opent op vrijdag 19 november. Het winterseizoen van Toverland start op zaterdag 28 november. In Duinrell is tot de kerstvakantie alleen het Tikibad toegankelijk, vanaf vrijdag 20 november. Attractiepark Slagharen opent de poorten de komende weken louter op weekenddagen.

Het Dolfinarium is van plan om weer open te gaan op zaterdag 19 december. Sommige grote parken, zoals Walibi Holland, Apenheul en Avonturenpark Hellendoorn, zijn 's winters sowieso gesloten. Voor hen heeft het kabinetsbesluit dus geen effect. Kermissen blijven verboden.

België
In de meeste andere Europese landen, waaronder België, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië, blijven de dierentuinen en pretparken voorlopig nog dicht. De bekende Nederlandse intensivecare-arts Diederik Gommers, lid van het Outbreak Management Team, had liever gezien dat Nederland dat voorbeeld zou volgen.

Meer nieuws
Reacties