Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Coo

Plopsa vrijgesproken na ongeluk met rodelbaan

17-11-2020, 14.24 uur

Pretpark Plopsa Coo hoeft geen schadevergoeding te betalen aan een vrouw die uit een rodelbaan is gevallen. Het incident vond plaats in augustus 2018. De 35-jarige vrouw eiste 6570 euro van het Belgische attractiepark, maar de rechter gaf haar deze week ongelijk.

Het slachtoffer kan namelijk niet aantonen dat de attractie - de zogeheten Bobslee - technisch niet in orde was. De advocaat van Plopsa beweert dat de vrouw zich roekeloos heeft gedragen, weet Het Nieuwsblad. Bezoekers kunnen de snelheid van de sleetjes zelf bepalen met behulp van een hendel.

De vrouw hield schaafwonden en een gebroken pink aan het voorval over. Ze was vijftig dagen arbeidsongeschikt. Plopsa gaf haar twee vrijkaarten. "Is het een fout of een gebrek als de slee te snel gaat?", vroeg de advocaat in de rechtszaal. "Neen. U moet uw gedrag aanpassen en normaal doen."

Proceskosten
Bovendien staan er borden die waarschuwen voor lichamelijk letsel bij het niet naleven van de regels. De rechter ging mee in die redenering. Daarom krijgt de vrouw niets. Wel moet ze de proceskosten betalen: 1265 euro. Haar advocaten kunnen nog niet zeggen of er beroep aangetekend zal worden.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Plopsa Coo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be