Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Europa-Park werkt aan eigen streamingdienst: 'Netflix van de pretparkwereld'

19-11-2020, 13.44 uur

Europa-Park is bezig met de ontwikkeling van een eigen video-on-demand-platform. Dat vertelt directeur Michael Mack in een interview. Het Duitse attractiepark wil "een Netflix voor de pretparkwereld" lanceren. De streamingdienst gaat Veejoy heten.

Mack verwacht niet te kunnen concurreren met grote spelers als Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. "We willen geen tweede Netflix worden en we willen de huidige markt niet aanvallen", verduidelijkt hij. Het aanbod is dan ook specifiek gericht op content die te maken heeft met het attractiepark.

Te denken valt aan producties van Europa-Parks eigen productiebedrijf MackMedia. Die firma is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de 3D-films en virtualreality-belevingen in het park. Veejoy wordt ontwikkeld door MackNeXT, de innovatietak van Europa-Park en de Mack-groep.

Instrument
De lancering moet plaatsvinden in het voorjaar van 2021. Volgens de directeur kan Veejoy later ook gebruikt worden door andere attractieparken. "Voor pretparken kan het een waardevol distributie-instrument zijn", denkt hij. Michael Mack werd geïnterviewd naar aanleiding van een samenwerking tussen MackNeXT en Filmakademie Baden-Württemberg.

Meer Europa-Park
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be