Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Directeur Efteling over naderend afscheid: 'Komt eerder dan verwacht'

23-11-2020, 20.42 uur

Efteling-parkdirecteur Coen Bertens heeft aangekondigd begin volgend jaar te zullen vertrekken. In een nieuwe bonusaflevering van de Looopings Podcast gaat hij dieper in op de reden van zijn vertrek. Zo legt hij uit waarom het afscheid eerder komt dan verwacht. Ook kijkt Bertens terug op zijn 23 jaar bij de Efteling. Wat waren hoogte- en dieptepunten? Welke momenten zal hij nooit meer vergeten?

Bertens was als manager en directielid betrokken bij de bouw van onder andere Joris en de Draak (2010), Baron 1898 (2015), Symbolica (2017) en Max & Moritz (2020). Hij laat de Efteling achter in crisistijd: door het coronavirus gaat het financieel niet goed. De directeur vertelt wat de coronamaatregelen doen met de gastwaardering en hoe hij de toekomst van de Efteling voor zich ziet.

De functie van parkdirecteur wordt overgenomen door Nicole Scheffers, die nu nog verantwoordelijk is voor de hotels en resorts. Bertens gaat voor zichzelf aan de slag. Daarbij verliest hij de pretparkwereld niet uit het oog, belooft hij. Gaat hij straks andere Nederlandse attractieparken een handje helpen? En wat doet dat met zijn band met de Efteling?

Beluister deze aflevering via SpotifyDe Looopings Podcast is er voor iedereen die meer wil horen over de wereld van pretparken en attracties. We spreken met mensen uit de branche over hun werkzaamheden, visie en toekomstplannen. Wil je reageren, mail ons dan.

Luisteren én abonneren kan via gratis podcast-apps als Spotify, Stitcher, Overcast, Podtail, TuneIn, Google Podcasts en Apple Podcasts.
Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be