Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Ic-arts Diederik Gommers vindt heropening pretparken nog te vroeg

14-11-2020, 13.44 uur

Intensivecare-arts Diederik Gommers vindt het onverstandig om de Nederlandse pretparken weer open te stellen. Het kabinet is van plan om attractieparken en dierentuinen toestemming te geven om aanstaande donderdag weer open te gaan. Volgens Gommers, specialist binnen het Outbreak Management Team en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, komt dat moment te vroeg.

"Ik gun iedereen dat hij weer plezier heeft, maar op het moment dat wij pretparken open gaan zetten, zitten mensen dichter bij elkaar", vertelde de arts vrijdagavond in de RTL-talkshow Beau. In het geval van een coronabesmetting bemoeilijkt dat bovendien het bron- en contactonderzoek, aldus Gommers.

De coronacijfers laten een gunstige trend zien, maar de specialist houdt liever een slag om de arm. "Pretparkeigenaren zijn de suikerspinnen al aan het draaien, maar dat is dus iets te vroeg?", wilde presentator Beau van Erven Dorens weten. "Vanuit de gezondheidszorg vind ik het nog een heel wankel evenwicht en vind ik het nu absoluut te vroeg om te versoepelen", luidde de reactie van Gommers.

Onverantwoord
Minister-president Mark Rutte kondigde op 3 november aan dat alle dagattracties vanaf 5 november gesloten moesten blijven. Die maatregel zou voor twee weken gaan gelden. Het kabinet vindt het niet nodig om te kiezen voor een verlenging. Onverantwoord, denkt Gommers.

"Dat hebben we geleerd van de zomer: we moeten echt nog lager", zei hij over het aantal coronabesmettingen en de hoeveelheid mensen op de intensive care. "We moeten nog even volhouden dat je niet te veel wisselende contacten hebt. Ik zie helemaal nog niet zo veel ruimte om te versoepelen."

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be