Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling noemt financiële situatie 'ernstig': dit zijn de gevolgen voor medewerkers

14-11-2020, 15.25 uurBeeld: @promenadefotos

De financiële malaise bij de Efteling duurt voort. Door de coronacrisis moet het attractiepark fors blijven bezuinigingen en dat heeft ook gevolgen voor het personeel. In een interne memo hebben medewerkers te horen gekregen wat dit de komende tijd voor hen betekent.

"We zitten als organisatie in een ernstige financiële situatie", laat de directie weten. "Vanwege het coronavirus moeten we stappen terug doen om het voortbestaan van de Efteling niet in gevaar te brengen." Daar begon men afgelopen voorjaar al mee. "We hebben heel scherp op de uitgaven gelet en maar 30 procent van de geplande investeringen is doorgegaan."

Toch is dat niet genoeg, denkt het Efteling-management. De directie vreest voor 2021. "De coronacrisis is niet voorbij, onze reserves raken op en de financiële impact ervan is ook volgend jaar groot. Daarom moeten we vanaf 1 januari helaas nog meer stappen terug doen."

Salarisverhoging
Zo komt er voor medewerkers op 1 januari geen automatische salarisverhoging. Of werknemers volgend jaar een dertiende maand ontvangen, is nog onzeker. "Als het goed gaat met de Efteling bouw je wel op die maand, als het niet goed gaat met de Efteling bouw je een maand niets of minder op", staat in de personeelsmemo.

En daar blijft het niet bij. Vacatures worden alleen nog intern ingevuld en het inzetten van uitzend- en oproepkrachten wordt tot een minimum beperkt. Tijdelijke contracten worden niet meer automatisch verlengd naar contracten voor onbepaalde tijd. Verder krijgen medewerkers dit jaar geen traditioneel kerstpakket, maar een ander presentje. De directie noemt de maatregelen "jammer, maar noodzakelijk".

Ontslagen
De Efteling hoopt op deze manier te voorkomen dat er nog meer ontslagen nodig zijn. In augustus werden enkele tientallen medewerkers van de afdeling theater en evenementen op straat gezet. Door de coronacrisis gaan theatervoorstellingen en evenementen niet door.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be