Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gardaland Resort

Gardaland haalt 35 jaar oude achtbaan uit elkaar

13-11-2020, 15.04 uurBeeld: @fercart_lavorazionerottami

Het Italiaanse pretpark Gardaland breekt een klassiek achtbaan af. Beelden van een sloopbedrijf verraden dat het attractiepark begonnen is met het uit elkaar halen van de loopingachtbaan Shaman uit 1985. Baandelen belanden op de schroothoop, waar ze worden vernietigd met behulp van een staalpers.

Daarvoor schakelde Gardaland de firma Fercart in. De foto's laten weinig aan de verbeelding over: er blijft niets over van de 35 jaar oude achtbaan. Een woordvoerster van het attractiepark kan fans echter geruststellen: Shaman gaat niet verdwijnen.

"We renoveren een groot deel van de achtbaan zodat de attractie voldoet aan de huidige veiligheidsnormen", laat ze weten. Daarbij verandert het baanverloop niet. "Na het verwijderen van de oude baan, met behulp van drie grote kraanwagens en geavanceerde snijmachines, herrijst de baan met nieuwe onderdelen."

Emoties
Gardaland vindt het belangrijk om Shaman te behouden. "Dit project stelt ons in staat om een historische en iconische attractie te behouden die erg geliefd is bij onze bezoekers", aldus de voorlichtster. "Zij kunnen straks opnieuw de emoties ervaren die de achtbaan hen altijd heeft gegeven."

De achtbaan met twee loopings en twee kurkentrekkers, gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma, is een kloon van de bekende Python uit de Efteling. Die opende in 1981. Shaman heette voorheen Magic Mountain. In 2017 werd de naam gewijzigd. De Python onderging in 2018 een vergelijkbare renovatie.Meer Gardaland Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be