Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Boete voor Belgische omroep vanwege Efteling-reclame

13-11-2020, 13.15 uur

De Belgische omroep RTBF moet een boete betalen vanwege ongeoorloofde reclame voor de Efteling. Het tv-programma The Voice Kids stond eerder dit jaar volledig in het teken van het Kaatsheuvelse attractiepark. Daarbij was de Efteling niet alleen de sponsor van het programma: delen van de show waren in het park opgenomen.

De veelal jeugdige kijkers kregen eigenlijk gewoon één grote reclamespot voor de Efteling voorgeschoteld. Dat ging te ver, vindt de Waalse mediawaakhond Conseil Supérieur de l'Audiovisuel (CSA). Zeker gezien de jonge doelgroep was er te veel aandacht voor de adverteerder, oordeelde men.

Daarom moet de RTBF een symbolische boete betalen van 5000 euro. Het is voor het eerst in tien jaar tijd dat de omroep gestraft wordt voor een dergelijke overtreding, melden Waalse media.

Betreuren
De Efteling laat aan Looopings weten "verrast" te zijn door de beslissing. "We waren tot vandaag niet op de hoogte van deze zaak", zegt een woordvoerder. "We betreuren dat de samenwerking blijkbaar niet helemaal conform de regels is verlopen. Als sponsor zijn we uiteraard niet verantwoordelijk voor de keuzes die door de programmamaker zijn gemaakt."Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be