Efteling

Boete voor Belgische omroep vanwege Efteling-reclame

13-11-2020, 13.15 uur | Reacties

De Belgische omroep RTBF moet een boete betalen vanwege ongeoorloofde reclame voor de Efteling. Het tv-programma The Voice Kids stond eerder dit jaar volledig in het teken van het Kaatsheuvelse attractiepark. Daarbij was de Efteling niet alleen de sponsor van het programma: delen van de show waren in het park opgenomen.

De veelal jeugdige kijkers kregen eigenlijk gewoon één grote reclamespot voor de Efteling voorgeschoteld. Dat ging te ver, vindt de Waalse mediawaakhond Conseil Supérieur de l'Audiovisuel (CSA). Zeker gezien de jonge doelgroep was er te veel aandacht voor de adverteerder, oordeelde men.


ZIE OOK: 700.000 tv-kijkers zien Efteling-special bij Dancing with the Stars

Daarom moet de RTBF een symbolische boete betalen van 5000 euro. Het is voor het eerst in tien jaar tijd dat de omroep gestraft wordt voor een dergelijke overtreding, melden Waalse media.

Betreuren
De Efteling laat aan Looopings weten "verrast" te zijn door de beslissing. "We waren tot vandaag niet op de hoogte van deze zaak", zegt een woordvoerder. "We betreuren dat de samenwerking blijkbaar niet helemaal conform de regels is verlopen. Als sponsor zijn we uiteraard niet verantwoordelijk voor de keuzes die door de programmamaker zijn gemaakt."ZIE OOK: Efteling lanceert nieuwe reclamecampagne: komende drie jaar te zien

Reacties