Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Sprookjeswonderland Enkhuizen

Gemeenteraad vergadert in sprookjeskasteel van pretpark

13-11-2020, 16.40 uur

De gemeenteraad van Enkhuizen heeft een bijzondere vergaderlocatie uitgekozen. Omdat de raadzaal in het stadhuis te krap is om de coronamaatregelen na te kunnen leven, ontmoeten de gemeenteraadsleden elkaar nu in pretpark Sprookjeswonderland.

Het Noord-Hollandse sprookjespark heeft daarvoor kasteel Violinde beschikbaar gesteld, bevestigt directeur Mathijs de Vries aan Looopings. Normaal gesproken is daar een theatershow met bewegende poppen te zien. Nu het park gesloten is voor publiek, kan de gemeenteraad er terecht.

"Voor ons is het een primeur", aldus De Vries. "De raad zocht naar een vergaderlocatie voor de gemeenteraadsleden waar de anderhalve meter in acht te nemen is, maar die bleek in Enkhuizen moeilijk te vinden." Uiteindelijk kwam men bij Sprookjeswonderland uit.

Zakcentje
"Het bevalt goed, we helpen elkaar uit de brand", vertelt de pretparkdirecteur. "Zij kunnen lijfelijke vergaderingen houden en wij houden er een klein zakcentje aan over in deze moeilijke tijden. Er staat een afspraak voor tien vergaderingen in het kasteel.

Sprookjeswonderland wil halverwege volgende maand weer opengaan voor publiek, onder de noemer Sprookjeswinterland. Het is de bedoeling om de computergestuurde voorstelling in het kasteel dan ook weer aan te bieden.

Oproep
Overigens zijn niet alle politieke partijen in de Enkhuizer gemeenteraad er blij mee dat er fysieke vergaderingen plaatsvinden in coronatijd. De lokale VVD en PvdA laten het afweten omdat ze gehoor willen geven aan de oproep van het kabinet om zo veel mogelijk thuis te werken.

Meer Sprookjeswonderland Enkhuizen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be