Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

PortAventura is 'eerste koolstofneutrale pretparkresort ter wereld'

12-11-2020, 21.16 uur | Reacties

PortAventura World neemt vergaande maatregelen om het milieu te ontzien. De Spaanse trekpleister, gelegen in badplaats Salou, compenseert nu de volledige uitstoot van CO2. Het is daarmee naar eigen zeggen het eerste koolstofneutrale pretparkresort ter wereld.

Vorig jaar nam PortAventura World het themahotel Colorado Creek in gebruik. De CO2 die het hotel uitstoot, wordt gecompenseerd door te investeren in milieuprojecten. Dat beleid geldt vanaf nu voor het hele resort. PortAventura geeft financiële steun aan het behoud van een belangrijk bos in Guatemala. 10 procent van alle soorten vogels op aarde vliegt daar rond.

Sinds 2019 gebruikt PortAventura alleen elektriciteit uit hernieuwbare bronnen. Volgend jaar neemt het resort zelfs een eigen zonnepark in gebruik. 22.000 zonnepanelen leveren straks eenderde van de benodigde stroom. PortAventura probeert zo minder afhankelijk te worden van externe energie.

Wegwerpplastic
PortAventura World zet zich al langer in voor duurzaam toerisme en wil klimaatverandering tegengaan. Vanaf 2022 gebruikt het resort ook geen wegwerpplastic meer.

Meer PortAventura World
Reacties