Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Attractiebouwer promoot achtbaan met één zitplaats: 'Oplossing in coronatijd'

15-11-2020, 16.30 uur

"Soms worden goede producten nog beter in ongewone omstandigheden." Zo promoot een Amerikaanse attractiebouwer een bijzonder achtbaantype: de cloud coaster. Omdat de achtbaan slechts één zitplaats heeft, is het concept volgens de firma ideaal voor pretparken die met coronamaatregelen in hun maag zitten.

De cloud coaster is een soort combinatie van een kabelbaan en een achtbaan. "Volledig coronaproof dankzij de losse stoeltjes", benadrukt fabrikant Extreme Engineering. "Het is dé oplossing voor grote en kleine parken in coronatijd."

Maar zitten bezoekers er echt op te wachten? De makers dekken zichzelf alvast in. "Natuurlijk is de cloud coaster misschien niet de achtbaan met de hoogste snelheid of het grootste spektakel. Maar het is wel een unieke manier om plezier te hebben en tegelijkertijd fysiek afstand te houden."

Doorbraken
Het concept bestaat al enkele jaren. Door de coronacrisis en de bijbehorende maatregelen denkt het bedrijf nu goud in handen te hebben. "Iedereen heeft het over het nieuwe normaal en afstand houden, maar wij denken vooral: tegenvallers kunnen zorgen voor doorbraken", zegt adjunt-directeur Phil Wilson.

Hij hoopt dat parken over de hele wereld het attractietype de komende tijd zullen omarmen. Er is al een handjevol exemplaren verkocht.

Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be