Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Artis

Reorganisatie bij Artis: tientallen medewerkers worden ontslagen

11-11-2020, 08.09 uurBeeld: Edwin Butter

Dierentuin Artis moet door de coronacrisis afscheid nemen van tientallen medewerkers. Seizoen 2020 staat voor het Amsterdamse dierenpark in het teken van financiële tegenslagen. Een reorganisatie is onvermijdelijk. Twintig tot veertig personeelsleden zullen moeten vertrekken.

"Het aantal bezoekers is dit jaar gehalveerd en daarmee zijn de inkomsten uit kaartverkoop ook ruim gehalveerd", laat de Artis-directie weten. "Ook alle andere inkomsten, waaronder evenementen, horeca en zaalverhuur, zijn enorm gedaald."

Verschillende ingrepen moeten leiden tot het verlagen van de kosten en het verhogen van de inkomsten. Verder gaat Artis bezuinigingen doorvoeren op het gebied van personeel. Hoeveel werknemers exact ontslagen worden, zal de komende tijd moeten blijken.

Vreselijk
"Ik vind het vreselijk dat we op dit punt zijn aangekomen", reageert algemeen directeur Rembrandt Sutorius. "In plaats van stappen vooruit te zetten, zijn we nu gedwongen om stappen terug te zetten. Het doet mij pijn dat dit collega's raakt die zich jarenlang fantastisch hebben ingezet." Sutorius spreekt over "een zwarte dag".

"Het is een moeilijke boodschap, maar het is nodig om Artis te kunnen behouden voor de toekomst", aldus de directeur. Op dit moment is het park voor de tweede keer in een jaar tijd noodgedwongen gesloten. De vooruitzichten voor de komende jaren zijn onzeker.

Lening
Artis is doorgaans de op één na best bezochte dierentuin van Nederland. Vorig jaar kwamen er ruim 1,4 miljoen bezoekers. De nummer één, Blijdorp in Rotterdam, nam eerder al afscheid van zo'n 45 personeelsleden vanwege de coronacrisis. Een lening van 10 miljoen euro kon voorkomen dat het Rotterdamse dierenpark failliet ging. Het stadsbestuur van Amsterdam ziet het echter niet zitten om Artis financieel te hulp te schieten.

Meer Artis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be