Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Foto's: nog geen nieuwe bestemming voor oude attractie Slagharen

11-11-2020, 09.38 uur

Een oude attractie uit Attractiepark Slagharen lijkt rijp voor de sloop. Het Overijsselse pretpark brak in 2014 het klassieke loopingschip Flying Cloud af, met de belofte om de ride later op een andere plek opnieuw op te bouwen. Dat is er echter nooit van te komen. Vandaag de dag ligt de attractie nog steeds weg te kwijnen op het terrein van Slagharen.

Het schip is in slechte staat, blijkt uit foto's die opdoken via Facebook. De attractie heeft de tand des tijds niet goed doorstaan. Veel onderdelen, waaronder de veiligheidsbeugels, zitten onder de aanslag. Een woordvoerster van Slagharen wil niet op de beelden reageren.

Flying Cloud, gebouwd door de inmiddels verdwenen fabrikant Weber, werd ook wel Droomboot en Traumboot genoemd. Bij de opening in 1983 bevond de attractie zich aan de rechterzijde van het park. In 2012 werd het schip verplaatst naar de huidige locatie van zwembad Aqua Mexicana. Toen dat waterpark in 2015 openging, was de boot verdwenen.

Plannen
Voormalig directeur Wouter Dekkers vertelde eerder dit jaar al in een interview dat de Flying Cloud hoogstwaarschijnlijk nooit meer terugkeert. "Er moet heel veel werk aan gedaan worden. Hij zal opnieuw gekeurd moeten worden." Daar zijn echter geen plannen voor.

"Ik denk dat we langzaam maar zeker wel kunnen zeggen: die zal niet meer binnen Slagharen terugkomen." Het loopingschip is tegenwoordig waarschijnlijk voornamelijk interessant voor nostalgici die de attractie kennen van vroeger, beseft Dekkers. "Maar we kunnen niet alles in ere houden."

Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be