Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Reuzenrad Bobbejaanland nagebouwd met behulp van 3D-printer

11-11-2020, 16.48 uur

Het karakteristieke Reuzenrad van Bobbejaanland bestaat nu ook in het klein. Een Belgische pretparkfan maakte met behulp van een 3D-printer een replica van de 30 meter hoge attractie. De miniatuurversie is zo'n 50 centimeter hoog. De maker, een 40-jarige man uit de Belgische gemeente Ranst, was er ongeveer een jaar mee bezig.

"Ik ben al zeer lang geïnteresseerd in de wereld van pretparken", vertelt hij aan Looopings. "Vooral de technische aspecten ervan." De modelbouwer zegt onder de indruk te zijn van het werk van de Duitse attractiepionier Anton Schwarzkopf, die het Bobbejaanland-rad in de jaren zeventig ontwierp. Bijzonder is dat er slechts acht spaken aan te pas kwamen.

De miniatuurattractie bestaat uit meer dan tweehonderd onderdelen. "Ik heb het rad eerst getekend in 3D-software en vervolgens geprint. Er kwam ook veel plak- en schuurwerk aan te pas. Ik ben wel trots op het eindresultaat." Inmiddels kan de molen daadwerkelijk draaien, net als het echte Reuzenrad.

Blikvanger
Het 24 gondels tellende rad, te herkennen aan een groot rood hart in het midden, was één van de eerste mechanische attracties in Bobbejaanland. Sinds 1976 is de attractie een belangrijke blikvanger voor het Vlaamse pretpark.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be