Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Nederlandse pretparken en dierentuinen waarschijnlijk volgende week weer open

09-11-2020, 15.54 uur

Nederlanders hoeven pretparken en dierentuinen niet lang meer te missen. Vanwege de oplopende coronacijfers besloot het kabinet vorige week om alle dagattracties voor veertien dagen te sluiten, van donderdag 5 tot en met woensdag 18 november. De overheid is niet van plan om die periode te verlengen.

Dat heeft Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), laten weten. "We kunnen met een gerust hart zeggen dat die maatregelen niet langer dan twee weken nodig zijn", meldt hij aan persbureau ANP. "We kunnen het houden bij twee weken, zoals beoogd was."

De besmettingscijfers laten inmiddels een verbetering zien. Volgens Kuipers is er sprake van een duidelijke kentering van de tweede coronagolf. Daardoor kunnen de landelijke maatregelen binnenkort weer versoepeld worden. Ook bijvoorbeeld zwembaden, musea en bioscopen mogen straks weer open.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be