Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling werkt mee aan schoolmusical over mysterieuze achtbaan

10-11-2020, 12.19 uur | Reacties

De Efteling werkt mee aan een eindmusical voor basisschoolleerlingen. Het park vormde de inspiratiebron voor de voorstelling 'Over de kop', ontwikkeld door de firma Rep en Roer Musicals. Het verhaal gaat over Japie, een dromerige jongen die verdwijnt na een ritje in zijn eigen achtbaan.

De musical speelt zich af in het fictieve attractiepark Ruigrijk. De directie wil een nieuwe achtbaan bouwen en vraagt iedereen een ontwerp in sturen. Japie tekent een coaster waarin passagiers acht keer over de kop gaan en uitstappen in de wolken.

De jury neemt Japie niet serieus, maar de volgende ochtend al staat zijn creatie daadwerkelijk in het park. De jongen maakt direct een ritje en verdwijnt spoorloos in het wolkendek. De burgemeester eist ondertussen dat de achtbaan wordt gesloopt. Zien we Japie ooit nog terug?

Sprookjesboom
'Over de kop' draait om de vraag wat er in een pretpark gebeurt als alle bezoekers 's avonds naar huis zijn. Een promovideo geeft een goed beeld van de verhaallijn, inclusief een hoop Efteling-verwijzingen. Het filmpje werd ingesproken door Rinie van den Elzen, die in de Efteling-serie Sprookjesboom de stemmen verzorgt van onder meer Wolf en Draak.

Rep en Roer Musicals is gespecialiseerd in eindmusicals voor basisschoolleerlingen. Toen het bedrijf aan kinderen vroeg waar de voorstelling van 2021 zich moest afspelen, was 'attractiepark' een populair antwoord. Een samenwerking met de Efteling lag vervolgens voor de hand.

48 rollen
'Over de kop' duurt 75 minuten en bevat in totaal tien liedjes. Er bestaan verschillende versies van de musical, die ruimte bieden aan 12 tot 48 rollen. Het script is van Ad Grooten, die eerder de Efteling-musical Sprookjesboom schreef. Meike Veenhoven en Sander Geboers tekenden voor de muziek.

Scholen kunnen de digitale materialen bestellen voor 179,50 euro. Cd's of papieren tekstboekjes en handleidingen zijn beschikbaar tegen een meerprijs.Meer Efteling
Reacties